reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Salát z pečených paprik s bazalkou a mátou 06.06.2011

  • mořská sůl 1 špetka
  • olivový olej extra panenský 70 ml
  • červená paprika 2 kusy
  • žlutá paprika 2 kusy
  • citrónová šťáva 1 lžička
  • bazalka 1 dávka
  • máta 1 dávka

Připravte si:

2 červené a 2 žluté papriky, 70 ml extra panenského olivového oleje, mořskou sůl, pár kapek citronové šťávy, lístky bazalky a máty

Pusťte se do toho:

1. Připravte si gril na přímé grilování, roztopte ho na vysokou teplotu. Rošt okartáčujte a naolejujte. Položte na něj celé papriky a 3-6 minut je po obou stranách opékejte lehce dočerna.

2. Papriky sundejte z grilu a zavřete je do igelitového sáčku. Nechte je v něm asi 5 minut zapařit.

3. Spařené a vystydlé papriky oloupejte, zbavte vnitřku včetně semínek a poté je nakrájejte na nudličky.

4. Nasypejte je do misky a přidejte k nim olej, citronovou šťávu a bylinky.

5. Salát osolte, promíchejte a nechte v lednici uležet.

Zdroj: Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/salat-z-pecenych-paprik-s-bazalkou-matou
[On-line 19.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.