reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bifteky s vůní jalovce 23.05.2011

    • sůl 1 špetka
    • máslo 35 g
    • gin 1 láhev
    • tymián 1 špetka
    • bobkový list 2 kusy
    • česnek 2 stroužky
    • mrkev 1 kus
    • celer 1 kus
    • šalotka 2 kusy
    • červené víno suché 550 ml
    • pepř mletý 1 špetka
    • slanina 6 plátků
    • svíčková 1 kg
    • šalotková omáčka 1 láhev

Speciální výbava:

kuchyňský provázek

Místo svíčkové můžete použít 6 bifteků (každý by měl mít asi 150 g), místo slaniny lze použít pancetta

Pusťte se do toho:

1. Plátky svíčkové nebo bifteky oviňte proužkem slaniny a zavažte je kuchyňským provázkem.

2. Víno nalijte do misky a k němu přidejte šalotku, celer, mrkev, česnek, bobkový list a tymián. Do steaků po obou stranách vetřete olej a dejte je do zapékací mísy. Zalijte maso nejprve směsí zeleniny s vínem a poté ginem. Zbytek oleje nalijte na maso, přikryjte je mikrotenovou fólií a na 2-4 hodiny je nechte marinovat v lednici. Během této doby nezapomeňte steaky několikrát otočit.

3. Připravte gril k přímému grilování a rozpalte ho na vysokou teplotu. Okartáčujte rošt a potřete ho olejem.

4. Vyndejte maso z marinády a osušte ho papírovou utěrkou. Steaky z obou stran osolte, opepřete a dejte na rozpálený rošt. Grilujte je 4-5 minut, pokud je chcete mít propečené na medium.

Kleštěmi obraťte steaky i na výšku, aby se i slanina opekla dokřupava.

5. Hotové bifteky servírujte do nízké mísy, potřete je máslem a nechte 3-5 minut v klidu. Stáhněte z nich provázky. Steaky můžete podávat se šalotkovou omáčkou.

Zdroj: Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/bifteky-s-vuni-jalovce
[On-line 19.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.