- tresky nebo pangasius 600 g
- sójové kostky 100 g
- sůl a pepř 1 špetka
- červené víno 300 ml
- balení tříbarevných paprik trikolora 1 kus
- rajčata 2 kusy
- citron 0.5 kusu
- mletá pálivá paprika 1 lžíce
- oregano
- menší cibule 1 kus
- hladká mouka 1 šálek
- česnek dle chuti 1 dávka
- sůl a pepř
Cibulku nakrájet nadrobno, papriky a rajčátka na nudličky. Česnek prolisovat, sójové maso předem naložit, uvařit a nechat vychladnout. Rybu nakrájet na malé podkovičky.
Cibulku zpěnit do zlatova a přidat uvařenou sóju a nechat chvilku podusit. Po chvilce přidat rajčata, posolit a opepřit a nechat pustit šťávu. Po asi osmi minutách přidat nakrájené papriky a podlít vínem. Nechat 20 minutek podusit. 3. Mezitím si posolit, opepřit a citronovou šťávou pokapat předem nakrájenou rybku. Maso obalit ve směsi z hladké mouky a papriky a poté zprudka osmažit a vložit do směsi, která se dusí. Vše nechat ještě tak 5 minut pod pokličkou.
Jídlo se podává se smaženým bramborem a červeným vínem.
Zdroj: Rybka à la Stáňa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rybka-la-stana [On-line 9.10.2012]
Poslední tip, trik či komentář