reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapr na černo s ořechovými brambory

4 porce

  • 4 plátky kapra uvařené v rybím vývaru

Omáčka

  • 1 větší mrkev
  • ½ celeru
  • 1 cibule
  • 4 bobkové listy
  • slunečnicový olej
  • 4 lžíce švestkových povidel
  • rybí vývar
  • asi 1 dl černého piva
  • asi 1 dl červeného vína
  • perník na strouhání
  • mandle na ozdobu

Příloha

  • vařené brambory bez slupky
  • máslo
  • vlašské ořechy
  • petrželka kudrnka

Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, přidáme bobkový list, nadrobno nakrájenou cibuli. Restujeme do zlatohnědé barvy, přidáme povidla, zalijeme rybím vývarem, černým pivem a červeným vínem, zahustíme nastrouhaným perníkem, vaříme asi 15 minut, poté přepasírujeme přes husté síto.

Porce kapra osolíme a uvaříme v silném rybím vývaru – pozvolna táhneme 10−12 minut.

Uvařené brambory bez slupky opečeme na másle, promícháme s vlašskými ořechy a petrželkou.

Na talíř servírujeme omáčku, brambory, porci kapra a sypeme sekanými mandlemi.

Zdroj: Kapr na černo s ořechovými brambory; ČT – Kluci v akcihttp://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1182 [On-line 23.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.