reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Nejlepší boršč

Ingredience pro přípravu receptu:

•500 g – hovězí maso zadní
•1 – 2 kusy – bobkový list
•nové koření
•černý pepř
•2 kusy – středně velká červená řepa
•1 kus – mrkev
•1 kus – petržel
•1/4 – celer
•1 kus – cibule
•2 kusy – rajčata
•200 g – bílé zelí
•30 g – máslo
•červenný vinný ocet
•200 g – zakysaná smetana
•sůl

1.Maso vložíme do studené vody a přidáme několik kuličet pepře, nového koření a bobkového listu, cibuli a kořenovou zeleninu a necháme pomalu povařit.
2.Připravíme kořenovou zeleninu – najemno nasekanou cibulku, nakrájenou a očištěnou mrkev, petržel a celer na kostičky.
3.Na pánvi na másle orestujeme cibulku a osmahneme nakrájenou zeleninu.
4.Orestovanou zeleninu podlijeme kvalitním hovězím vývarem.
5.Nakrájíme zelí, několik rajčat a červenou řepu a přidáme do základu. Přiklopíme a pomalu vaříme, dokud není řepa měkká.
6.Maso vyjmeme z vývaru i se zbylou zeleninou. Vývar úplně necedíme a necháme tam pár kuliček koření.
7.Orestovanou zeleninu přendáme do vývaru. Maso pokrájíme na kostičky a přídáme do polévky.
8.Polévku dochutíme trochou soli a octem z červeného vína.
9.Přidavíme si zakysanou smetanu, do které přidáme trochu majoránky a posekané petrželky.
10.Po provaření polévky podáváme. Polévku dozdobíme trochou čerstvé petrželky a zakysanou smetanou.

Zdroj: Nejlepší boršč; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/nejlepsi-borsc.html [On-line 24.12.2012]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


× šest = 30


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.