Ingredience pro přípravu receptu:
- 2 kusy – celá vykuchaná pražma
- 3 snítky – tymián
- 2 větvičky – estragon
- 1 kus – citron
- 2 lžíce – extra pannenský olivivý olej
- 1 špetka – sůl
- 1 špetka – čerstvě namletý pepř
- 1 kg – salátové brabory brambory uvařené ve slupce
- 2 kusy – středně velká cibule – nadrobno
- 100 g – máslo
Předehřejte troubu na 190 stupňů C a vyložte plech pečícím papírem.
Pražmu zevnitř nasolte a opepřete. Naplňte ji tymiánem, estragonem a na kolečka nakrájeným citronem.
Rybu vložte na plech, polijte olejem a uložte do trouby. Pečte pod grilem přibližně 15 minut. Podávejte s lehkým bramborovým salátem.
Brambory na salát uvařte ve slupce, ještě vlažné je oloupejte a nakrájejte na kolečka. Dejte je do mísy a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli.
Ve skleničce rozmíchejte trochu vody, octa a soli a připraveným lákem polijte brambory s cibulí. Opatrně s množstvím láku, brambory jím opravdu jen polijte, nesmí v něm plavat.
Do malého kastrůlku dejte máslo a pomalu ho zahřívejte. Jakmile začne bublat a škvíří se, odstavte ho z plamene. Mělo by mít lehce nahnědlou barvu, ale nesmí se pálit. Takto připravené máslo nalijte na brambory a vše zlehka promíchejte. Dle chuti můžete přidat sůl a čerstvě namletý pepř.
Zdroj: Voňavá pražma; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/vonava-prazma.html [On-line 29.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář