4 celí pstruzi
- sůl
- mletý pepř
- čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián)
- 80 g másla
- 4 velké stroužky česneku
- 20 plátků anglické slaniny
- pečicí papír
Vykuchaného a osušeného pstruha osolíme a opepříme svrchu i v břišní dutině, do níž vložme snítky bylinek, kousek másla, rozmáčknutý stroužek česneku.
Pstruha zabalíme do plátků slaniny a poté do pečicího papíru, který dobře utáhneme a uzavřeme.
Pečeme při 200 °C 20−25 minut.
Zdroj: Pstruh v papíru; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1197 [On-line 27.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář