reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaný candát s květákovým mozečkem a koprovou espumou

4 porce

  • 400 g filetu z candáta
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej
  • máslo

Filet candáta očistíme, zarovnáme a nakrájíme na jednotlivé porce. Z odřezků nakrájíme malé kostičky, které použijeme do květákového mozečku – viz dále, ten si připravíme před tepelnou úpravou masa spolu s koprovou espumou.
Candáta nařízneme na straně kůže. Ze strany bez kůže ho osolíme a opepříme.
Těsně před podáváním rozehřejeme na pánvi trochu oleje s máslem a opečeme jej pouze kůží dolů.
Candáta servírujeme s porcí květákového mozečku a pokryjeme čepicí kaprové espumy.

Květákový mozeček

  • ½ střední cibule
  • slunečnicový olej
  • 1 lžíce másla
  • odřezky z filetu candáta
  • 400 g květáku
  • mletý pepř
  • celý kmín
  • strouhaný muškátový oříšek
  • sůl
  • 4 vejce
  • 1 lžíce másla na zjemnění

Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji, přidáme kostičky z odřezků candáta, předvařený a nahrubo nasekaný květák, osmahneme a ochutíme kořením – mletým pepřem, kmínem a muškátovým oříškem a solí.
Do hrnku zvlášť si vyklepneme a rozmícháme vejce a poté je vmícháme do květákové směsi, ostavíme a přidáme máslo.

Koprová espuma

  • ¼ cibule
  • slunečnicový olej
  • nové koření
  • celý pepř
  • bobkový list
  • 20 g krystalového cukru
  • 2 cl lihového octa
  • 2 snítky kopru
  • 2 dl 33% smetany
  • sůl

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na oleji ji osmahneme, přidáme bobkový list, celé nové koření, celý pepř, zasypeme cukrem, který necháme rozpustit, zastříkneme octem a chvíli provaříme. Vložíme nasekaný kopr, spolu se smetanou provaříme, necháme zredukovat a osolíme.
Omáčku přecedíme přes jemné sítko, vlijeme do šlehačkové láhve a napěněnou espumou zdobíme candáta na talíři.

Zdroj: Grilovaný candát s květákovým mozečkem a koprovou espumou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1195 [On-line 27.01.2013]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


tři + 5 =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.