reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová kotleta se šalotkami na červeném víně

6 porcí

  • 6 vepřových kotlet s kostí
  • sůl
  • mletý pepř
  • směs čerstvých bylinek
  • hladká mouka
  • olej
  • máslo

Šalotky na červeném víně

  • 200 g krupicového cukru
  • asi 4 dl červeného vína
  • 500 g šalotek

Kotlety osolíme, opepříme, posypeme sekanými bylinkami a zaprášíme moukou.

Na pánvi rozpálíme olej s trochou másla, vložíme větvičku bylinek a kotlety opečeme z obou stran. Podáváme s delikátními šalotkami na červeném víně.

Cukr rozpustíme v kastrůlku na světlý karamel, vlijeme červené víno, zamícháme a necháme rozpustit, vložíme očištěné šalotky a dusíme doměkka a víno necháme zredukovat.

Zdroj: Vepřová kotleta se šalotkami na červeném víně; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1194 [On-line 27.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.