reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krkonošský bramborový toč

Pro 4 osoby:

  • 1 kg brambor
  • 400 ml mléka
  • 200 g škvarků
  • 4 stroužky česneku
  • majorán ku
  • sůl
  • 2 lžíce sádla
  • 75 g strouhanky

Oloupané syrové brambory nastrouháme. Přebytečnou vodu vymačkáme, nastrouhanou směs pak přelijeme horkým mlékem.
Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli. Škvarky jemně nasekáme, můžeme je však nechat i vcelku, pokud nejsou příliš velké.
Do brambor spařených horkým mlékem přidáme nasekané škvarky, utřené stroužky česneku a strouhanku. Bramborové těsto dochutíme solí i majoránkou a důkladně propracujeme.
Pekáč nebo pečicí plech vymažeme silněji sádlem a rozprostřeme na něj bramborové těsto. Stěrkou zarovnáme povrch a vložíme do trouby předem vyhřáté na 200 °C a pečeme dozlatova asi 20 minut.
Ještě horkou silnou bramborovou placku sundáme z plechu a stočíme jako závin. Toč nakrájíme na kolečka. Vhodnou přílohou je zelný salát s mrkví.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.