reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí drůbeží paštika

Ingredience

  • smetana 75 ml
  • olej 2 lžíce
  • kuřecí prsa 600 g
  • špetka soli a pepře 1 dávka
  • drůbeží játra 200 g
  • brandy 250 ml
  • cibule 2 kusy
  • plátky želatiny 6 kusů
  • brusinky 1 dávka
  • strouhanka 1 dávka
  • pečivo 1 dávka

Maso omyjeme a osušíme. Dva řízky osmažíme na rozehřátém oleji. Osolíme a opepříme. Játra omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Vložíme je i s nadrobno pokrájenou cibulí na olej a asi 3 minuty opékáme. Pak směs necháme vychladnout.
Zbylé řízky nakrájíme na kousky a pomeleme na masovém strojku. Přidáme smetanu, zelený pepř a játra. Osolíme, opepříme. Formu vymažeme lehce tukem, vysypeme strouhankou a naplníme polovinou hmoty. Na ni položíme osmažené řízky, které překryjeme zbylým těstem. Formu dobře uzavřeme. Jemnou drůbeží paštiku pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut. Tuk slijeme a paštiku uložíme do chladu.
Mezitím si rozpustíme v horké brandy předem namočenou želatinu, kterou přelijeme drůbeží paštiku. Necháme ztuhnout.

Zdroj: Domácí drůbeží paštika; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-drubezi-pastika [On-line 02.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.