Rohlíky nakrájíme, zalijeme smetanou a necháme změknout. Kuřecí jatýrka nakrájíme nadrobno. Na másle opečeme cibulku nakrájenou nadrobno, jatýrka přidáme a dozlatova opečeme. Směs přidáme k houskám spolu s nasekanými bylinkami, přidáme sůl. Směs spojíme 3 žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně zapracujeme do nádivky.
Omyté a osušené kuře posypeme solí zvenku i zevnitř a naplníme nádivkou. Otvor zajistíme párátky. Kuře dáme do pekáče a potřeme olejem, přidáme očištěnou a překrojenou cibuli a neoloupané stroužky česneku. Můžeme přidat i stonky čerstvých bylinek. Podlijeme trochou vody a přikryjeme alobalem.
Pečeme asi 40 minut při teplotě 200 °C. Poté snížíme teplotu na cca 180 °C a dáme pryč alobal. Takto pečeme dalších 60 minut, dle potřeby déle. Hlídáme a občas podlijeme šťávou.
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo rýží.
Poslední tip, trik či komentář