50 kousků:
Na těsto:
- 50 g rostlinného tuku
- 560 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 3 lžíce medu
- 3 bílky
- 20 g kakaa
- 1 lžíci rumu
- 1 lžíci jedlé sody
- 1 lžíci perníkového koření
Na ozdobení:
- 1 bílek
- 150 g moučkového cukru
- potravinářskou barvu
- 1 lžičku citrónové šťávy
Tuk nakrájíme na malé kousky, přidáme prosátou mouku s moučkovým cukrem a kakaem, med, rum, sodu, koření a bílky. Všechny suroviny smícháme a zpracujeme na tuhé těsto, které necháme zhruba dva dny v chladu odležet.
Těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrajujeme různé tvary. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.
Z bílku, moučkového cukru a citrónové šťávy připravíme polevu. Pro větší pestrost ji můžeme obarvit potravinářskou barvou. Hmotu naplníme do malého sáčku, ustřihneme růžek a perníčky ozdobíme podle vlastní fantazie.
Poslední tip, trik či komentář