Ingredience
- kuřecí řízky 4 kusy
- cibule 1 kus
- vývar z kostky 200 ml
- rajčatový protlak 2 lžíce
- provensálské koření 1 lžíce
- troška hladké mouky 1 dávka
- cukr 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
- olej 1 dávka
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mírně osolené a opepřené kuřecí plátky, posypeme kořením a dáme je dopéct do trouby na 160 stupňů. Když je kuřecí hotové, vyndáme plátky z pekáče a do šťávy přidáme rajský protlak, trochu cukru a povaříme. Omáčku lehce zahustíme moukou, steaky vložíme zpět do pekáče a ještě chvíli pečeme, až je omáčka tak akorát. Ideální přílohou jsou těstoviny nebo pečené brambory.
Zdroj: Kuřecí steak v červeném závoji; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-steak-v-cervenem-zavoji [On-line 31.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář