4 porce
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička kmínu
- olivový olej
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- pár kapek vinného octa
- 600 g čerstvých lišek/kuřátek (Cantharellus cibarius)
- hrst směsi petrželky plocholisté a kudrnky
- 3 lžíce špaldové mouky
- 3 lžíce zakysané smetany
- trochu vody
- hrst čerstvé majoránky
- mletý pepř
- pár kapek tabasca
- sůl
Cibuli nakrájenou na drobné kostičky osmahneme dosklovata na oleji, přidáme česnek a kmín, mletou papriku. Papriku opékáme velmi krátce a zastříkneme ji trochou vinného octa – je to kvůli barvě, aby zůstala krásně červená. Do základu přidáme očištěné a pokrájené lišky a opékáme, vložíme nasekanou petrželku.
Mouku smícháme se zakysanou smetanou a trochou vody, vmícháme k houbám a chvíli povaříme. Dochutíme čerstvou majoránkou, pepřem, tabaskem a solí.
Podáváme s chlebem.
Zdroj: Guláš z lišek; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1306-gulas-z-lisek/ [On-line 17.08.2013]
Poslední tip, trik či komentář