reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Voňavé vepřové kotletky se zelím

  • vepřové kotlety bez kosti 4 ks
  • menší hlávka zelí 1 ks
  • slanina, nakrájená na kostičky 100 g
  • máslo 1 lžička
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvý rozmarýn 1 snítka
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Bazalkové pesto

  • česnek 4 stroužky
  • čerstvě nastrouhaný parmezán 1 šálek
  • čerstvá bazalka 1 hrst lístků
  • extra panenský olivový olej 200 ml
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem

Nejprve si připravte maso. Kotletky očistěte a dejte do misky. Přidejte rozmarýn a zakapejte olivovým olejem. Misku přikryjte mikrotenovou fólií a uložte do chladu.

Mezitím se pusťte do přípravy zelí. Omyté zelí nakrájejte na nudličky a krátce spařte v osolené vodě. Vyndejte ho a ihned zchlaďte, aby zůstalo křehké.

Připravte si pesto. V hmoždíři společně roztlučte nebo za pomoci kuchyňského robota promixujte česnek, přidejte sůl, bazalku a parmazán. Na závěr přidejte olivový olej a dochuťte dle chuti.

Osolené a opepřené kotletky opečte na pánvi.

V menším kastrůlku opečte slaninu, přidejte spařené zelí a prohřejte. Odstavte z plotny a vmíchejte připravené pesto.

Kotletky se zelím naservírujte na talíře a ihned podávejte.

Zdroj: Voňavé vepřové kotletky se zelím; TV Prima, http://www.iprima.cz/varicelecesko/recepty/vonave-veprove-kotletky-se-zelim [on-line 16.10.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.