- 400 g vařených drštěk,
- 2 dcl vývaru z drštěk,
- 1 lžíci sádla,
- 2 lžíce hladké mouky,
- 2 lžíce rajského protlaku,
- 1 dcl červeného vína,
- 3 ks jalovce,
- 3 sladko kyselé okurky i s nálevem,
- 1 cibuli,
- jarní cibulku,
- 1 bobkový list,
- trochu octa,
- chilli, sůl, pepř
Na sádle osmahneme cibuli nakrájenou najemno, nasypeme 2 lžíce mouky a uděláme jíšku. Přidáme rajský protlak a zalijeme vývarem s dršťkami, promícháme a necháme zavařit. Přidáme bobkový list, jalovec, víno, trochu octa a nálev z okurek. Dochutíme solí, pepřem a chilli. Přidáme jarní cibulku, okurky a 10 minut provaříme. Promícháme a podáváme s chlebem.
Zdroj: Dršťky na kyselo; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/uhlirina-a-drstky-na-kyselo.html [On-line 20.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář