reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dršťky na kyselo

  • 400 g vařených drštěk,
  • 2 dcl vývaru z drštěk,
  • 1 lžíci sádla,
  • 2 lžíce hladké mouky,
  • 2 lžíce rajského protlaku,
  • 1 dcl červeného vína,
  • 3 ks jalovce,
  • 3 sladko kyselé okurky i s nálevem,
  • 1 cibuli,
  • jarní cibulku,
  • 1 bobkový list,
  • trochu octa,
  • chilli, sůl, pepř

Na sádle osmahneme cibuli nakrájenou najemno, nasypeme 2 lžíce mouky a uděláme jíšku. Přidáme rajský protlak a zalijeme vývarem s dršťkami, promícháme a necháme zavařit. Přidáme bobkový list, jalovec, víno, trochu octa a nálev z okurek. Dochutíme solí, pepřem a chilli. Přidáme jarní cibulku, okurky a 10 minut provaříme. Promícháme a podáváme s chlebem.

Zdroj: Dršťky na kyselo; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/uhlirina-a-drstky-na-kyselo.html [On-line 20.10.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.