Ingredience
- kuřecí prsa 750 g
- niva 200 g
- hermelín 200 g
- parenice 200 g
- ementál (45%) 200 g
- smetana ke šlehání 2 kusy
- anglická slanina (plátky) 300 g
- koření na pečené kuře 1 dávka
- bylinky 1 dávka
příloha:
- malé rané brambory 1 kg
- česnek 5 stroužků
- máslo 50 g
- sůl 1 špetka
1. Opláchnutá kuřecí prsa nakrájíme na delší plátky, maso okořeníme, a pokud nepoužíváme osolené koření, také osolíme.
2. Sýry nakrájíme na stejné proužky. Vezmeme plát anglické slaniny a pečlivě do ní zabalíme čtyři sýrové špalíčky. Připravíme kuřecí plátek a ruličku (sýr ve slanině) do něj opět zabalíme. Prošpikujeme z obou stran, klidně i uprostřed. Předehřejeme troubu na 180 až 190 stupňů.
3. Všechny připravené ruličky vložíme do zapékacího pekáčku a zalijeme smetanami. Přikryjeme víkem a dáme zapéct asi na 45 minut.
4. Brambory řádně omyjeme (rané nemusíme loupat) a menší rozpůlíme. Větší pokrájíme na kolečka, vložíme na vymazaný pekáč, překryjeme alobalem a vložíme do trouby k ruličkám.
5. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme, máslo rozpustíme. Po patnácti minutách zkontrolujeme měkkost brambor. Ke konci pečení je potřeme máslem, posypeme česnekem a dozlatova zapečeme. Hlavní chod podáváme s brambory a nakrájenou čerstvou (okurka, rajče) nebo orestovanou zeleninou (hrášek, kukuřice, fazolky, mrkev apod.).
Zdroj: Kuřecí ruličky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-rulicky [On-line 25.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář