reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaný filet z lososa s opečenými bramborami

  • 4 filety z lososa i s kůží
  • 500 g brambor vařených ve slupce, nakrájených na 1 cm silné plátky
  • extra panenský olivový olej
  • kousek másla
  • 4 stroužky česneku, utřené
  • čerstvě vymačkaná šťáva a nastrouhaná kůra ze 2 citronů
  • hrst čerstvých bylinek (bazalka, rozmarýn, tymián, hladkolistá petrželka)
  • mořská sůl
  • čerstvě naletý pepř
  • kousky citronu na ozdobu
Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem

V pánvi na mírném žáru prohřejeme olivový olej s česnekem. Promíchejte a sundejte z plotny. Dejte do misky, přidejte citronovou šťávu i kůru a směs bylinek. Promíchejte.

Rybí filety potřete připravenou směsí, osolte a opepřete.

V pánvi grilujte jednotlivé filety nejprve kůží dolů. přibližně 4 minuty. Mezitím v pánvi na troše másla s olejem opečte dozlatova brambory.

Filety otočte a pokračujte v grilování ještě jednu minutu. Poté spolu s opečenými bramborami rozdělte na talíře.

Každý filet přelejte zbývající šťávou z pánve, ozdobte kouskem citronu a podávejte.

Zdroj: Grilovaný filet z lososa s opečenými bramborami; TV Prima, http://www.iprima.cz/ceskovarizive/recepty/grilovany-filet-z-lososa-s-opecenymi-bramborami [on-line 12.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.