|
Tento i ostatní recepty naleznete v knize |
V pánvi na mírném žáru prohřejeme olivový olej s česnekem. Promíchejte a sundejte z plotny. Dejte do misky, přidejte citronovou šťávu i kůru a směs bylinek. Promíchejte.
Rybí filety potřete připravenou směsí, osolte a opepřete.
V pánvi grilujte jednotlivé filety nejprve kůží dolů. přibližně 4 minuty. Mezitím v pánvi na troše másla s olejem opečte dozlatova brambory.
Filety otočte a pokračujte v grilování ještě jednu minutu. Poté spolu s opečenými bramborami rozdělte na talíře.
Každý filet přelejte zbývající šťávou z pánve, ozdobte kouskem citronu a podávejte.
Zdroj: Grilovaný filet z lososa s opečenými bramborami; TV Prima, http://www.iprima.cz/ceskovarizive/recepty/grilovany-filet-z-lososa-s-opecenymi-bramborami [on-line 12.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář