2 porce
Ingredience
- Bílý italský chleba nebo veka
Na lilkovou tapenádu (alle melanzane):
- 1 malý lilek
- ¼ svazku petrželky
- 1 stroužek česneku
- 1 buvolí mozzarella
- 1 svazek rukoly
- Olivový olej extra virgin
Na rajčatovou tapenádu (al pomodoro):
- 6 rajčat
- 2 stroužky česneku
- 5 lístků bazalky
- 2 lžíce olivového oleje
- Citron
- Sůl
- Pepř
Plátky bílého chleba opečeme v troubě. Lilek nakrájíme na plátky, osolíme a dáme na rozpálenou pánev. Grilujeme zhruba 1 minutu z každé strany.
Mezitím si nasekáme petržel. Z pánve vyndáme ogrilovaný lilek a posypeme ho petrželkou. Z trouby vyndáme opečený chleba. Oloupeme 3 stroužky česneku. Česnekem potřeme všechny opečené chleby. Na polovinu naskládáme grilované lilky, natrhanou mozzarellu a rukolu.
Nakrájíme rajčata na kostičky. Zbylý česnek podrtíme, bazalku nasekáme a vmícháme do rajčat. Směsí potřeme chleby.
Zdroj: Bruschetta alle melanzane a al pomodoro; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1642-bruschetta-alle-melanzane-a-al-pomodoro/ [On-line 19.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář