reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Humus

2 porce

Ingredience

  • 200 g cizrny (24 hodin namočené)
  • 1 l vody
  • 10 g jedlé sody
  • 150 g tahini pasty
  • 2 citrony
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml olivového oleje
  • Mletá paprika
  • 1 svazek zelené petržele
  • Pita chléb

Máme připravenu namočenou a propláchnutou cizrnu. Nasypeme ji do hrnce, zalijeme vodou a vsypeme špetku sody. Cizrnu přivedeme k varu a vaříme ji, dokud nezměkne. To poznáme podle toho, že se odlupují slupky. Uvařenou cizrnu slijeme a necháme vychladnout, nejlépe v ledové vodě.

Cizrnu vsypeme do mixeru, pár kuliček necháme stranou na ozdobu. Začneme mixovat, přiléváme tekutinu. Vymačkáme šťávu z citronu a oloupeme česnek. Do umixované cizrny dáme tahini pastu. Přidáme česnek, vymačkanou citrónovou šťávu, sůl a hned promixujeme.

Humus dáme do misek a uprostřed vytlačíme důlek, do kterého nakapeme olej. Posypeme nasekanou petrželí a mletou paprikou. Ozdobíme kuličkami vařené cizrny. A může se prostírat.

Zdroj: Humus; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1686-humus/ [On-line 20.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.