reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tabouleh

2 porce

Ingredience

  • 25 g bulguru
  • 2 rajčata
  • 2 jarní cibulky
  • 1 malá červená cibule
  • 1 citron
  • 1 svazek listové petržele
  • ½ svazku máty
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Bulgur v míse zalijeme vroucí vodou z rychlovarné konvice a necháme nabobtnat. V kastrůlku přivedeme vodu k varu. Rajčata nařízneme na špičce do kříže a vložíme je do kastrůlku s vodou. Až se spaří, vylovíme je z vody a oloupeme. Potom je rozkrojíme a zbavíme středů. Takto upravená rajčata nakrájíme na kostičky.

Mezitím nasekáme petržel a mátu. Nabobtnaný bulgur slijeme přes síto a okapaný vrátíme do mísy. Vsypeme k němu rajčata, nasekanou petržel a mátu. Nasekáme cibulku a přidáme k salátu. Do salátu vymačkáme šťávu z citronu a zakápneme olejem. Potom už jen dochutíme solí a pepřem.

Zdroj: Tabouleh; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1685-tabouleh/ [On-line 20.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.