reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinovaný losos Gravlax s hořčicovo-koprovou omáčkou

2 porce

Ingredience

  • 400 g filetu z lososa s kůží
  • 100 g soli
  • 200 g cukru
  • 1 svazek kopru
  • 2 lžíce vodky
  • 1 lžička hořčičná semínka
  • 1 lžíce drceného pepře

Prsty jedeme po filetu, a kde ucítíme velkou kost, vytáhneme ji pinzetou. Do misky vsypeme cukr, sůl, pepř a hořčičné semínko. Přidáme nasekaný kopr a vše promícháme.

Lososa položíme na tác kůží dolu. Filet potřeme vodkou nebo jiným alkoholem a posypeme směsí koření. Lososa vložíme do hlubší mísy kůží nahoru. Mísu obalíme folií a vložíme do lednice. Lososa v chladu necháme marinovat 3 dny.

Omáčka
Ingredience

  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce celozrnné hořčice
  • 6 lžic cukru
  • 4 lžíce červeného vinného octu
  • Sůl
  • Pepř
  • 300 ml rostlinného oleje
  • Nasekaný kopr
  • Toastový chléb

Do misky si dáme plnotučnou, dijonskou a celozrnnou hořčici. Přidáme cukr, nasekaný kopr a vinný ocet. Zakápneme olejem a promícháme. Osolíme, opepříme a ochutnáme.

Zdroj: Marinovaný losos Gravlax s hořčicovo-koprovou omáčkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1684-marinovany-losos-gravlax-s-horcicovo-koprovou-omackou/ [On-line 20.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.