reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí vepřová tlačenka

Ingredience

  • 150 g vepřového kolene
  • 200 g vepřové hlavy
  • 2 vepřové nožičky
  • 400 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 50 g divokého koření (bobkový list, nové koření)
  • 2 snítky čerstvé majoránky
  • Zelená petrželka
  • Sůl
  • Pepř

Vepřovou hlavu očistíme a dáme do klasického hrnce. Přidáme celou kořenovou zeleninu, listovou petržel, bobkový list a nové koření, zalijeme vodou a začneme vařit. Stejně naplníme i tlakový hrnec s vepřovými nožičkami a koleny. Kolena se vaří déle než hlava, ale s tlakovým hrncem budeme potřebovat na oboje 2 hodiny. Zeleninu vyndáme dříve, aby se nerozvařila. Následně vyndáme vepřové.

Maso i s kůží obereme a nakrájíme na menší kousky. Také nakrájíme uvařenou zeleninu. Vše dáme do mísy. Zalijeme vývarem, dáme do formy a necháme vychladnout.

Zdroj: Domácí vepřová tlačenka; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2323-domaci-veprova-tlacenka/ [On-line 22.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.