reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Nakládané žampiony

Ingredience

  • 200 g žampionů
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 50 g šalotek
  • 80 ml vinného octa
  • 30 g cukru
  • 200 ml vody
  • Sůl

V hrnci svaříme vodu, polovinu připraveného množství cukru a ocet. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, šalotku a kořenovou zeleninu nakrájíme na drobno. Přidáme zbylou půlku cukru. Nakrájenou zeleninu dáme do sklenic, zalijeme lehce vychladlou vodou z hrnce a zavíčkujeme. Obrátíme dnem nahoru, poté sklenice zavaříme 20 minut při 185 stupních.

Zdroj: Nakládané žampiony; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2324-nakladane-zampiony/ [On-line 22.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.