reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Fish and chips

Ingredience

  • 4 porce mořské štiky bez kůže
  • Sůl
  • Pepř
  • 225 g hladké mouky
  • 200 ml černého piva
  • 100 ml toniku
  • 1 l oleje
  • Vejce
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 2 brambory
  • 1 l vody
  • 60 g soli
  • Olej na fritování

Na hranolky nakrájené brambory dáme do osolené vody. Štiku stáhneme z kůže a naporcujeme. Maso osolíme. Do misky si dáme hladkou mouku, tonic, černé pivo a vejce, vše promícháme.

Rozpálíme si olej a dáme do něj smažit hranolky, které jsme si před tím nechali zmrazit. Rybu obalíme v hladké mouce, potom v těstíčku a také začneme smažit.

Domácí tatarka s kapary a koprem a remuláda se zeleným pepřem
Ingredience

  • 300 g majonézy
  • 100 g zakysané smetany
  • 1 lžíce nasekaných kaparů
  • 1 červená cibule
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce brandy
  • 1 lžíce fijónské hořčice
  • 2 lžíce nasekaného kopru
  • 2 lžíce nakládaného zeleného pepře
  • Worcester
  • Citron
  • Sůl
  • Pepř

Domácí tatarka:
Cibuli, kapary a kopr nasekáme najemno. Smícháme s worcesterem, citrónovou šťávou, majonézou a kapary a promícháme.

Remuláda:
Nakrájíme zelenou nať z jarní cibule a kuličky nakládaného pepře. Přidáme majonézu, smetanu, hořčici, worchester, citrónovou šťávou a brandy a promícháme.

Zdroj: Fish and chips; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1868-fish-and-chips/ [On-line 23.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.