Ingredience
- 600 g vepřové kýty s kůží
- 20 g fenyklových semínek
- 1 snítka tymiánu
- 20 ml olivového oleje
- 200 g malých brambor
- 2 citrony
- sůl
- pepř
- 50 g másla
- 100 ml drůbežího vývaru
- 1 fenykl
V hmoždíři si rozdrtíme tymián a fenyklová semínka. Ke směsi přidáme sůl. Kůži kýty nařízneme na čtverečky a opepříme. Směs vmasírujeme do kůže, zakápneme olejem a znovu namasírujeme. Stejně postupujeme i na druhé straně, ale bez nařezávání. Pak do řezů přidáme trochu másla.
Fenykl nakrájíme na klínky, které dáme do pekáče kolem masa. Kolem vyskládáme také na větší kousky nařezaný citron. A ještě maso kolem dokola zasypeme napůl překrojenými bramborami. Osolíme je a podlijeme vývarem. Pečeme hodinu a půl při 180 °C.
Zdroj: Vepřová kýta na fenyklu a citronu; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2180-veprova-kyta-na-fenyklu-a-citronu/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář