Ingredience
- ¼ hrnku sezamu
- 50 g nesolených buráků bez slupky
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 50 g sterilovaných krájených rajčat
- 50 g rozinek
- Sušené chilli papričky
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky tlučeného hřebíčku
- ½ lžičky mletého koriandru
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- 20 g hořké čokolády
- 250 ml kuřecího vývaru
- 1 dl červeného vína
- 2 steaky z krůtích prsou
- Tortilly na servírování
Nejprve si orestujeme burské oříšky se sezamem. Dále si nakrájíme cibulku a česnek a restujeme je, dokud nezesklovatí. K cibulce přidáme rajčata, rozinky, koriandr, kmín, skořici, chilli, rozdrcený hřebíček, červené víno, vývar, sezam, oříšky a čokoládu. Vaříme 30 minut, nakonec omáčku rozmixujeme.
Plátky krůtího masa osolíme, opepříme a opečeme.
Zdroj: Krůtí mole; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2426-kruti-mole/ [On-line 07.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář