reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí krk na černém pivu

Ingredience

  • 1 kg hovězího krku
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej
  • 100 g celeru
  • 100 g mrkve
  • 2 cibule
  • 1 ančovička
  • 1 snítka šalvěje
  • Badyán
  • Muškátový oříšek
  • 200 ml červeného vína
  • 500 ml černého piva
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 100 g předem namočených sušených hříbků
  • 20 g kaparů
  • 250 ml smetany

Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Poté je začneme opékat na rozpáleném oleji. Až se zatáhnou, vyjmeme je a vypečenou šťávu nalijeme do misky.

Do stejného hrnce nalijeme olej, na kterém opečeme do hněda na kostičky nakrájenou zeleninu. Ke konci k ní přidáme cibuli. Zarestujeme, přidáme nakrájené lístky šalvěje a ančovičky, přistrouhneme oříšek a přilijeme víno, které svaříme.

Poté do hrnce vrátíme maso a vypečenou šťávu, přilijeme vývar a pivo a přidáme vymačkané houby. Přiklopíme poklicí, dáme do trouby a pečeme 4 hodiny při 120 stupních. Následně maso a zeleninu vyndáme. Omáčku zredukujeme, pak do ní přidáme smetanu a kapary.

Zdroj: Hovězí krk na černém pivu; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2450-hovezi-krk-na-cernem-pivu/ [On-line 15.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.