reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pohorelské guľky

Ingredience

  • 500 g brambor uvařených ve slupce
  • 500 g syrových brambor
  • 300 g uzeného masa
  • 1 palička česneku
  • Sůl
  • 2 vejce
  • 100 g strouhanky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • Pepř
  • Hladká mouka
  • Hrubá mouka
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 cibule
  • 2 lžíce vepřového sádla

Nastrouháme si syrové i vařené brambory a přidáme k nim na kostičky nakrájené maso. Osolíme a přidáme kmín, majoránku, prolisovaný česnek a vejce. Začneme vytvářet těsto, přičemž během vypracovávání přidáváme strouhanku a mouku. Z těsta pak vytvarujeme koule, které povaříme 20 až 25 minut ve vroucí vodě.

Na sádle opečeme cibulku se slaninou, kterou pak na talíři posypeme uvařené knedlíky.

Zdroj: Pohorelské guľky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2490-pohorelske-gulky/ [On-line 28.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.