Ingredience
- kuřecí prsa bez kůže 5 kusů
- velké brambory 10 kusů
- smetana ke šlehání 1 kus
- parmezán 50 g
- sušené bylinky (tymián, rozmarýn, bazalka) 1 dávka
- koření na kuře 1 špetka
- koření na (americké) brambory 1 dávka
- kus másla 1 dávka
- sůl a pepř 0 špetek
1. Kuřecí prsa odblaníme a uděláme donich jemné zářezy. Ty okořeníme a maso orestujeme na másle na pánvi, aby se zatáhlo. Po chvilce pánev podlijeme trochou vody a na mírném ohni podusíme, aby maso pustilo šťávu.
2. Brambory si oloupeme, nastrouháme na okurkovém struhadle na tenké plátky. Smetanu smícháme s kořením a brambory zalijeme. Navrch nastrouháme parmazán a dáme na necelou hodinku zapéct do předehřáté trouby asi na 160 stupňů.
Zdroj: Kuřecí prsa na bylinkách; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-prsa-na-bylinkach [On-line 09.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář