Ingredience
- 15 g droždí
- 100 ml mléka
- 300 g hladké mouky
- 300 g cukru
- 6 g soli
- 5 vajec
- 200 g másla
Na briošky si nejdříve necháme vzejít kvásek. Ohřejeme mléko na 30 stupňů, v něm rozmícháme droždí s cukrem a trochou mouky. Pak dáme kastrol na teplé místo. Do robota nasypeme mouku, a postupně přidáváme vejce. Potom přidáme kvásek a cukr a dál mícháme. Nakonec těsto osolíme a vmícháme máslo. Těsto dáme do mísy a necháme kynout na teplém místě asi 40 minut.
Vykynuté těsto rozdělíme na 8 dílů. Vypracujeme bochánky, které naskládáme do formy vymazané máslem. Bochánky necháme kynout dalších 40 minut. Nakonec je potřeme žloutkem a pečeme 30 minut při 160 stupních.
Zdroj: Brioška; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2560-brioska/ [On-line 16.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář