Ingredience
- 4× porce jesetera
- sůl
- máslo
- tymián
- citron
Na glazé
- 2 dl hnědého másla
- 2 lžíce sójové omáčky
- hroznové víno
- 2 šalotky
- sušené brusinky
- petrželová nať
- 2 lžíce piniových oříšků
Filet z jesetera bez kůže nakrájejte na porce, osolte a opečte z obou stran a na závěr pokapejte citronovou šťávou.
Na glazé orestujte hrst piniových oříšků a zalijte hnědým máslem. Přidejte 2 lžíce sójové omáčky a po chvíli vložte brusinky, nakrájenou šalotku a plátky z hroznů. Nakonec přihoďte nasekanou petržel, prohřejte a hotovou omáčkou přelijte opečenou rybu.
Zdroj: Pečený jeseter s ořechovým glazé a hroznovým vínem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2688-peceny-jeseter-s-orechovym-glaze-a-hroznovym-vinem/ [On-line 06.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář