reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kedlubny s lehkou omáčkou plněné nádivkou se sezamovými semínky

Pro 4 osoby

  • 750 g brambor
  • sůl
  • 4 kedlubny
  • 250 g mrkve
  • 1 sv. jarní cibulky
  • 1 cibule
  • 1 sv. petrželky
  • 100 g slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 300 ml vývaru
  • 250 ml Rámy Cremefine na vaření
  • 1 lžička škrobu
  • pepř
  • 150 ml mléka
  • 2 lžíce sezam. semínek
  • 40 g másla
  • stouh. muškátový oříšek

Postup
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a 20 minut vaříme. Slijeme je, ale vodu schováme. Zeleninu očistíme, omyjeme, popř. oloupeme. Kedlubny vydlabeme na sílu 1 cm. Mrkev a jarní cibulky nakrájíme na kolečka, cibuli a petrželku nasekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Ve slané vodě od brambor vaříme asi 15 minut vydlabané kedlubny. Po 12 minutách k nim přidáme dusit mrkev. Zeleninu vyjmeme a necháme okapat.
2. Cibulku podusíme na oleji. Přidáme kedlubny a mrkev, po chvíli přilijeme vývar a 8 minut povaříme. Pak k zelenině přidáme Rámu, necháme vše přejít varem a omáčku zahustíme škrobem, zamícháme do ní petrželku a ochutíme ji solí a pepřem.
3. Brambory s teplým mlékem rozmačkáme. Sezamová semínka opražíme na másle, přidáme jarní cibulku, obojí rozšťoucháme na pyré a ochutíme solí a muškátovým oříškem. Pyré naplníme do kedlubnů. Podáváme je se zeleninou sypané slaninou.
Na osobu: cca 650 kcal; 2720 kj; bilk.: 13 g; tuky: 41 g; sachar.: 59 g; cholest.: 51 mg

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.