Rozpis na 4 porce:
- 800 g květáku
- 500 ml vody
- 200 ml mléka
- 1 cibule
- 20 g másla
- 20 g hladké mouky
- 160 g taveného sýra
- sůl
- pepř
- muškátový květ
- 1 plechovka kukuřičných klásků (200 ml)
- 300 g mini párečků
- 2 snítky petrželové natě na ozdobu
1. Růžičky květáku vaříme v osolené vodě smíchané s mlékem 10 minut. Vývar slijeme a necháme stranou.
2. Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpuštěném másle orestujeme. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem z květáku a přivedeme k varu. Po 5 minutách vaření vmícháme nastrouhaný tavený sýr a necháme rozpustit. Přidáme sůl, pepř a muškátový květ.
3. Vsypeme růžičky květáku, kukuřičné klásky a párečky, povaříme a podáváme.
Poslední tip, trik či komentář