Rozpis na 4 porce:
- 800 g vepřové panenky
- 2 cibule
- 50 g másla
- čerstvá petrželová nať
- čerstvý tymián
- čerstvá bazalka
- čerstvé oregano
- 100 ml suchého bílého vína
- 50 ml smetany na šlehání
- 400 g bílých fazolek
- 400 g zelených fazolek
- 1 kostka zeleninového bujónu
- olivový olej
- sůl
- pepř
1. Cibuli nakrájenou nadrobno opečeme na rozpáleném oleji. Přimícháme po jedné lžíci nasekaných čerstvých bylinek, sůl, pepř a podusíme.
2. Maso osolíme, opepříme a pečeme, dokud nezměkne. Plátky vyjmeme, obalíme v bylinkové směsi a s kouskem másla p-zvolna dopečeme. Na závěr podlijeme vínem, šlehačkou a podusíme.
3. Fazolky s odříznutými konci vaříme s bujónem 12 minut. Okapané a osolené je opečeme na másle.
Poslední tip, trik či komentář