Ingredience
- 20 g másla
- 2 lžíce mouky
- 700 ml vývaru
- 3 lžíce kaparů
- 2 lžíce citronové šťávy
- Sůl
- Pepř
- 125 ml smetany
- 2 žloutky
- Zelená petržel
Na servírování:
- Uvařené baby brambůrky
- Máslo na opečení
- Petrželka
Máslo rozehřejeme a přidáme do něj mouku. Až se mouka zbarví, přilejeme vývar a smetanu a provaříme. Omáčku zjemníme dvěma žloutky, osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Nakonec přidáme kapary a nakrájenou petržel. Servírovat můžeme s opečenými bramborami.
Zdroj: Kaparová omáčka; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2464-kaparova-omacka/ [On-line 08.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář