Ingredience
- 300 g drobných nových brambor
- 100 ml vody (do pařáku)
- 200 g slaniny v celku
- 50 g másla
- 2 lžíce pesta
- Parmezán
- Rykota
- Sůl
- Bazalka na dozdobení
Půlky brambor dáme do parního pekáčku. Přidáme pepř a dáme do trouby. Mezitím si na drobné kostičky nakrájíme slaninu. Následně ji na sucho orestujeme v pánvi, ale ne úplně; v polovině restování přidáme hotové brambory z trouby a v restování pokračujeme. V misce promícháme rykotu, parmezán, pepř a sůl. K bramborám dáme trochu másla a pesta. Na talíř dáme brambory a na ně ochucenou rykotu.
Zdroj: Nové brambory s pestem a slaninou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1760-nove-brambory-s-pestem-a-slaninou/ [On-line 10.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář