reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pesto z bazalky

Ingredience

  • 2 svazky bazalky
  • 30 g piniových oříšků
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce strouhaného ovčího sýra (pecorina)
  • 1 dl olivového oleje extra panenského
  • Sůl
  • Pepř

Sýry si nastrouháme najemno, a to v poměru 2 dílů parmezánu a 1 dílu ovčího sýra. Česnek zbavíme klíčku a utřeme. Piniové oříšky si na suché pánvi opečeme dozlatova. Natrháme si hrst listů bazalky, ale bez stopky. Všechny ingredience dáme do mixéru, přilijeme olivový olej, přidáme sůl a špetku čerstvě nadrceného pepře a začneme mixovat. Hotovo.

Zdroj: Pesto z bazalky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1761-pesto-z-bazalky/ [On-line 10.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.