reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborové noky

Ingredience

  • 4 uvařené brambory
  • 1 vejce
  • sůl
  • Italská hladká mouka

Na omáčku:

  • 400 g suga
  • 200 g pancetty
  • 100 g cibule
  • 5 cl červeného vína
  • Olivový olej
  • 31% smetana
  • Parmezán
  • Chilli paprička
  • Pepř
  • Zelená petržel

Propasírujeme uvařené brambory, přidáme k nim vejce a mouku a vypracujeme těsto. Z něj vytvoříme noky, které uvaříme v osolené vodě. Hotové budou, jakmile vyplavou.

Mezitím začneme na oleji opékat nakrájenou pancettu. K vypražené pancettě nasypeme nakrájenou cibuli a až zesklovatí, přidáme ještě sugo, víno a nakrájenou papričku. Zredukujeme víno, přidáme smetanu a nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme.

V omáčce promícháme noky. Dozdobíme petrželkou a hoblinkami parmezánu.

Zdroj: Bramborové noky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2413-bramborove-noky/ [On-line 11.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.