Ingredience
- 4 uvařené brambory
- 1 vejce
- sůl
- Italská hladká mouka
Na omáčku:
- 400 g suga
- 200 g pancetty
- 100 g cibule
- 5 cl červeného vína
- Olivový olej
- 31% smetana
- Parmezán
- Chilli paprička
- Pepř
- Zelená petržel
Propasírujeme uvařené brambory, přidáme k nim vejce a mouku a vypracujeme těsto. Z něj vytvoříme noky, které uvaříme v osolené vodě. Hotové budou, jakmile vyplavou.
Mezitím začneme na oleji opékat nakrájenou pancettu. K vypražené pancettě nasypeme nakrájenou cibuli a až zesklovatí, přidáme ještě sugo, víno a nakrájenou papričku. Zredukujeme víno, přidáme smetanu a nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme.
V omáčce promícháme noky. Dozdobíme petrželkou a hoblinkami parmezánu.
Zdroj: Bramborové noky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2413-bramborove-noky/ [On-line 11.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář