Aromatické bylinkové rizoto se strouhaným parmazánem, rukolou a třešňovými rajčátky
Pro 4 osoby
- 400 g rýže na rizoto
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 250 ml bílého vína
- 1,2 l vývaru
- sůl
- pepř
- strouhaný muškátový oříšek
- 100 g špenátu
- 100 g rukoly
- po 1/2 svazku petrželky a bazalky
- 100 g strouhaného parmazánu
- pár třešňových rajčátek na ozdobení
1. Rýži propláchneme a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme a necháme zpěnit na oleji. Přidáme rýži a rovněž ji dáme zpěnit. Přilijeme víno a vývar a necháme přejít varem. Ochutíme solí, pepřem a muškátem a při mírné teplotě vaříme pod pokličkou 20 až 25 minut.
2. Špenát a rukolu přebereme a omyjeme. Bylinky omyjeme. Vše necháme okapat a nadrobno nakrájíme. Když se rýže dovaří, přidáme k ní všechnu nakrájenou zeleninu a necháme krátce stát.
3. Rizoto upravíme na talíř a ozdobíme strouhaným parmazánem, rukolou a třešňovými rajčátky.
Příprava: asi 25 minut
Na osobu: 510 kcal; 2130 kJ; bílkoviny: 18 g; tuky: 12 g; sacharidy: 74 g; cholest: 18 mg
Poslední tip, trik či komentář