reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jemná bylinková polévka s půlkami vařených vajec, krutony a bylinkami

Jemná bylinková polévka s půlkami vařených vajec, krutony a bylinkami
Pro 4 osoby

  • 1 lžíce Ramy Lahodná Máslová příchuť
  • 1 cibule
  • 2 až 3 lžíce ovesných vloček
  • 500 ml vývaru
  • 4 vejce
  • 3 sv. namíchaných bylinek
  • 200 ml Ramy Cremefine na vaření
  • sůl
  • pepř
  • kajenský pepř
  • citronová šťáva
  • 50 g smetan. sýra
  • na ozdobení krutony a zbylé bylinky

1. Na Ramě Lahodná Máslová příchuť dáme zesklovatět oloupanou a nasekanou cibulku. Přimícháme ovesné vločky a přilijeme vývar.
2. Vejce vaříme ve vodě asi 7 minut. Mezitím omyjeme bylinky, osušíme je a najemno nakrájíme. Přidáme je spolu s Ramou Cremefine na vaření do polévky a vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Polévku ochutíme solí, pepřem, kajenským pepřem a citrónovou šťávou a pak ji propasírujeme nebo rozmixujeme.
3. Nalijeme ji do talířů, do každého dáme po lžíci sýra, který rozmícháme párátkem. Vejce zchladíme, oloupeme a podélně rozkrojená vložíme do polévky. Přidáme krutony a bylinky.
Příprava: asi 15 minut
Na osobu: 230 kcal; 960 kJ; bílkoviny: 10 g; tuky: 17 g; sacharidy: 10 g; cholest: 10 mg

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.