Suroviny :
- 4 porce kapra s kůží
- sůl a mletý pepř
- 4 lžíce másla
- 5 lžic strouhaného perníku
Porce kapra osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce másla (můžete použít i olej), pak na ni položte porce kapra kůží dolů. Pečte je několik minut – až do chvíle, kdy maso zbělá do 2/3 výšky. Mezitím zpracujte prsty v misce perník se zbylými dvěma lžícemi másla na drobenku.
Přendejte porce ryby z pánve do pekáčku. Položte je neopečenou stranou dolů, polijte šťávou z pánve a posypte drobenkou. Pečte 8 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
Působením soli a oleje nejmenší kostičky změknou. Při jídle dávejte pozor, kapr má záludné ypsilonové kůstky.
Zdroj: Kapr s perníkovou krustou; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/sobotni-recepty-z-karolininy-domaci-kucharky?special=773951 [On-line 30.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář