reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborovo-mrkvová mačkanice

Suroviny :

  • 400 g brambor
  • sůl
  • 300 g mrkve
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička cukru nebo medu
  • mletý pepř

Brambory překrájejte a dejte vařit do osolené vody. Mělo by jí být jen tolik, aby byly sotva ponořené. Kdyby se vařily ve větším množství vody, jen by to zbytečně ředilo jejich chuť.

Očištěnou mrkev pokrájejte na větší kousky a přidejte ji k polovařeným bramborám, asi po 10 minutách od počátku varu. Dolijte vroucí vodou tak, aby byla ponořená i mrkev, a vařte dalších 10 minut doměkka.

Vodu slijte a do hrnce k bramborám a mrkvi přidejte máslo a cukr nebo med. Osolte a promíchejte. Pak obsah hrnce rozšťouchejte na vláčnou, ale hrubší kaši, s patrnými kousky mrkve a brambor. Nezapomeňte ji ochutnat a přirozenou nasládlost kaše vyladit solí a pepřem.

Zdroj: Bramborovo-mrkvová mačkanice; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/sobotni-recepty-z-karolininy-domaci-kucharky?special=773951  [On-line 30.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.