Suroviny :
- 1 kg brambor
- sůl
- 2 lžíce másla
- 50 g anglické slaniny
- 150 ml smetany ke šlehání
- nakládaný zelený pepř dle chuti
Brambory nakrájejte a uvařte doměkka v osolené vodě, bude to trvat zhruba
20 minut. Pak vodu slijte.
Na pánvi rozpusťte máslo, dejte na něj pokrájenou slaninu a několik minut ji opékejte, dokud se nevyškvaří dozlatova. Opečenou slaninu i s máslem nalijte do brambor. Přidejte k nim smetanu a rozšťouchejte je tak, jak to máte rádi.
Na závěr vmíchejte nakládaný zelený pepř podle vlastní chuti.
Zdroj: Šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/jednoduse-tradicne-vanoce-podle-karoliny [On-line 22.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář