reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bílá zelnice

4 porce

  • 250 g brambor
  • 250 g čerstvého zelí
  • 250 ml zakysané smetany
  • 4 vajíčka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • Majoránka
  • Ocet
  • Sůl

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky. Hlávkové zelí nastrouháme najemno. Brambory a zelí dáme vařit do osolené vody.
Když se kostky brambor začnou rozpadat zavaříme do polévky zakysanou smetanu, do které jsme předtím zamíchali hladkou mouku. Polévku dochutíme majoránkou, solí a podle chuti okyselíme. Nakonec do vroucí polévky opatrně vpouštíme vajíčka (nejlépe rozklepnutá do naběračky) tak, aby zůstala vcelku.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.