reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Carpaccio z bizona

Potřebujeme:

  • svíčková z bizona
  • panenský olivový olej
  • čerstvě mletý pepř
  • mořská sůl
  • limetka
  • jalapeño (čti chalapeňo) paprička

Ze svíčkové odřízneme kraje – tzv. špičku a palec. Středový váleček zabalíme do potravinářské folie nebo mikrotenového sáčku, dobře vytvarujeme a utáhneme.

Vložíme na 1−3 hodiny do mrazáku.

Na nářezovém stroji nakrájíme tenké plátky masa, vyskládáme na talíř, zakápneme olejem, opepříme, osolíme, přidáme měsíček limetky a jalapeño papričku.

Jak na carpaccio po domácku?

Tenké plátky masa rozprostřeme na talíř a přes potravinářskou folii ho zlehka paličkou rozklepeme, dále postupujeme dle popisu viz výše.

Zdroj: Carpaccio z bizona; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1540-carpaccio-z-bizona/  [On-line 07.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.