reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový fondant s vanilkovou zmrzlinou

Suroviny

  • mražené maliny 100 g
  • vejce 2 ks
  • čokoláda 70% 100 g
  • máslo 60 g
  • cukr krupice 50 g
  • hladká mouka
  • med 1 lžíce
  • kakao
  • máslo na vymazání formiček

Vyšleháme celé vajíčka s cukrem do husté pěny, máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni, vaječnou pěnu spojíme s rozpuštěnou čokoládou a přidáme mouku.Hmotu plníme do mističek vymazaným máslem a vysypaným kakaem. Pečeme na 200 stupňů po dobu cca 4,5–5 minut, bábovička by uvnitř měla zůstat tekutá.Po vyklopení podáváme s vanilkovou zmrzlinou a malinovým přelivem(na ozdobení můžeme použít i čerstvé maliny a list máty).

Malinovým přeliv: Mražené maliny vložíme do hrnce, nalijeme kapku vody (na rozpuštění), přidáme lžíci medu a lžíci cukru a povaříme.

Zdroj: Čokoládový fondant s vanilkovou zmrzlinou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-fondant-s-vanilkovou-zmrzlinou  [On-line 07.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.