4 porce
roláda
- 300 g vykostěného kuřecího stehna
- 20 g housky
- 10 g másla
- 1 vejce
- 24 g mladého špenátu
- 4 g plátkových mandlí
- 50 g plátků selské slaniny
- mletý pepř
- sůl
Kuřecí stehno naklepeme přes potravinářskou folii, osolíme a opepříme. Housku nakrájíme na kostičky a nasucho opečeme. Špenát spaříme, vymačkáme a nakrájíme na proužky. Oddělíme žloutek od bílku. Žloutek utřeme se změklým máslem, z bílku ušleháme sníh.
Housku vmícháme do utřeného másla, přidáme špenát, mandle, osolíme, opepříme a zlehka vmícháme sníh. Na rozklepané maso navršíme nádivku a zarolujeme, přendáme na slaninu, opět zarolujeme, zabalíme do alobalu, dobře utáhneme a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 25 minut.
kuřecí prsíčka
- 400 g kuřecích prsou bez kosti
- 20 ml jablečného likéru
- sůl
- snítka tymiánu
- 200 ml drůbeží demi glace
Kuřecí prso osolíme a opepříme. Na pečicí papír nadrhneme lístky tymiánu, položíme prso, posypeme tymiánem, zakápneme likérem, dobře zabalíme, utáhneme a pečeme ve vyhřáté troubě při 70 °C 30 minut. Po vyjmutí prsíčka opečeme na másle a před podáváním prokrojíme.
příloha
- glazovaná zelenina s máslovou emulzí
- bramborové škubánky
Servírujeme plátky rolády, porci prsíček, glazovanou zeleninu a bramborové škubánky. Přeléváme redukcí kuřecího vývaru s máslem.
Zdroj: Roláda z farmářského kuřete se žemlovou nádivkou a kuřecí prsíčka sous vide; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1583-rolada-z-farmarskeho-kurete-se-zemlovou-nadivkou-a-kureci-prsicka-sous-vide/ [On-line 18.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář