reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tvarohové knedlíčky s pošírovanou hruškou v červeném víně a jablíčkové pyré

4 porce

knedlíčky

  • 185 g měkkého tučného tvarohu
  • 2 žloutky
  • 75 g hrubé mouky
  • 20 g strouhanky
  • citronová kůra
  • 1 vanilkový cukr

na obalení

  • 100 g přepuštěného másla
  • strouhaný perník
  • opražená strouhanka s cukrem

Z ingrediencí určených na knedlíčky vytvoříme hladké těsto, které necháme 15 minut odležet. Tvarujeme malé knedlíčky velikosti vlašského oříšku, vaříme v lehce osolené vodě. Po uvaření scedíme a vložíme do přepuštěného másla. Část knedlíčků obalujeme ve strouhaném perníku a část v opražené strouhance smíchané s cukrem. Podáváme s pošírovanou hruškou, jablkovým pyré a vinnou redukcí.

vinná redukce

  • 200 ml červeného vína
  • 1 ks skořice
  • 1 ks badyánu
  • 4 hřebíčky
  • 1 hruška

Hrušku nakrájíme podélně na tenké plátky a vložíme do kastrůlku s vínem a kořením. Povaříme, jakmile je hruška měkká na skus, vyjmeme ji a víno zredukujeme na medovou konzistenci.

jablkové pyré

  • 1 jablko
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • snítka meduňky

Z jablka oloupeme slupku, odstraníme jádřinec, nakrájíme na kostičky, které podusíme na másle, poté rozmixujeme s pár lístečky meduňky.

Zdroj: Tvarohové knedlíčky s pošírovanou hruškou v červeném víně a jablíčkové pyré; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1582-tvarohove-knedlicky-s-posirovanou-hruskou-v-cervenem-vine-a-jablickove-pyre/  [On-line 18.04.2015]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


3 − jedna =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.